Op deze pagina zullen mijn mededelingen worden getoond.

 

 

Handig om te weten om een afspraak te maken. Doordat ik ook nog werk in het ziekenhuis en wisselende diensten heb ben ik niet altijd geopend.

U kunt mij bellen(evt voicemail inspreken), liefst mijn mobiele nummer!!! of via mijn facebookpagina privé een bericht sturen.

 

2/3/2022 De tijd vliegt...het is al weer maart. Door geen goede winter, kan het zijn, dat je sneller last hebt van hooikoorts. Probeer het voor te zijn en alvast een afspraak te maken. Is een goede tip, die door vaste klanten al gedaan wordt en er voor zorgt dat ze bv geen medicatie of weinig nodig hebben.

Zelf ben ik al weer aan het broeden in mooie dingen/plannen en wederom een scholing waar ik half maart mee ga starten. Op een ander vlak, wat juist mooi aan kan vullen. En wat... dat ga ik jullie later vertellen. Ik plaats ook het een en ander op FB. Meer als hier in de blog qua berichten, dus kijk daar ook af en toe op. En mocht je vragen hebben, dan kun je me op meerdere manieren bereiken. 

 

11/12 Zitten we al in de laatste maand van het jaar alweer. Ik merk dan toch dat er weer veel drukte wordt ervaren ondanks dat het natuurlijk ook wel weer gezellig is met de feestdagen maar alles er om heen, kan stress geven. En dan juist, denk je, ik heb geen tijd voor Voetreflex. Dat snap ik echt maar.... dan juist, heb je het nodig. Het hoeft zeker niet ingewikkelt te zijn. Je kan ook even voor half uurtje ontspannende Voetreflex komen. En whoep na dat half uurtje de stress weer beter aankunnen. En lukt het je echt niet..doe het dan heerlijk in januari.

 

 

 

22/10 Ja, nu kan ik het verklappen. Ben inmiddels in de Isala aan de slag, ingehuurd voor een aantal dagdelen in het Sterk&Fit programma voor medewerkers. Dit is een programma wat elk jaar van alles aanbiedt voor de medewerkers. Voor elk wat wils zoals Floaten, fitness, yoga etc om de medewerker op de been te houden/in balans te houden. Nu ben ik dus dit jaar gevraagd en ben ik inmiddels met mn karretje met daarop de massagetafel en extra spullen, de Isala aan het 'besmetten' met mn ontspannende voetreflexplusmassage. Echt zooooo leuk om te doen en zooooo genieten om te zien hoe ontspannen ze na 20 min massage ze van de tafel komen. Ik blij, zij blij.

 

 

9/9 Ik als rasechte blogger...maar niet heus, even een bericht. Er staan weer wat dingen op stapel, voor aankomende tijd. Echt leuk. Ik ga het nog niet verklappen maar wordt er zelf wel blij van.

Heb inmiddels zelf een heerlijke vakantie achter de rug. Ik hoop jullie ook. Mijn actie die er is geweest, heeft geleidt tot nieuwe klanten. Niet omdat ik ze om gepraat heb maar omdat ze in dat korte moment gemerkt hebben, hoe fijn voetreflex is en wat het doet. Dat was mijn opzet. Hoop dat jij ook gewoon de drempel over gaat. Ik heb namelijk diezelfde massage nu ook, alleen dan 5 min korter. Dus 15 min voor 15 euro. Gelukkig weten deze en gene de weg te vinden naar mijn praktijk. Schroom niet, als je vragen hebt of het uit wil proberen. Mocht het niet werken voor je of dat je het niks vind of wat anders nodig hebt, dan ga ik je echt niet vastbinden..of onder je voeten kietelen.. haha. Tot gauw!

 

14/7/2021 Als je mijn FBpagina volgt, dan heb je gezien dat ik een tijdelijke actie heb in de maand Juli en Augustus. De introductie ontspannende voetreflexplusmassage van € 15,- nu langer van te genieten doordat ik deze nu 20 min doe. Het is echt bedoeld voor diegene die voetreflex niet kennen. Drempelverlagend, zodat je het makkelijk een keer kan proberen. En vind je het echt niet fijn, dan stop ik gewoon. Mijn ervaring is, dat dat niet voorkomt. Gewoon lekker doen! 

 

 30/1/2021

We zitten al weer een maand in het nieuwe jaar. Helaas is mijn praktijk nog dicht. Ik hoop oprecht, dat deze binnenkort weer open kan. Zie zoveel dingen om me heen die zorg nodig hebben en wat zo goed zou zijn te kunnen ondersteunen. Wel geeft het me wat extra ruimte om het 1 en ander uit te gaan werken of te bedenken. Heb vorig jaar bv een scholing over babyvoetreflex gehad en ben er nog niet echt aan toe gekomen hier wat mee te doen. Dus kan er nu over nadenken, hoe dit op te pakken of wat ik ouders aan kan reiken hierin. Reuze leuk ook weer en kan er naar uit zien om baby`s te kunnen helpen. Dit jaar staat rouwverwerking en voetreflex nog op te planning te volgen en heb nog zoveel meer wat ik wil maar ook wel fijn, als je je na een scholing, tijd vind om er verder in te verdiepen. Dus voor mij de kunst om niet teveel te doen. Best lastig als je zoveel interessant vind. Voor nu dus alles laten bezinken en plannen maken. En hoop jullie gauw weer in mijn praktijk te zien. Mocht er tussentijds wat zijn, dan is het prima mij te benaderen. Mogelijk kan ik je op een andere manier adviezen geven, waar je wat aan hebt. 

 

  

14/10/2020 Hoe is het allemaal met jullie. Wat gebeurd er veel hè. Tenminste dat vind ik wel. Gelukkig kan ik nog verder Voetreflexen, echt fijn. Vooral omdat ik zie, wat het doet. Iemand die type 2 Diabetes heeft, die de bloedsuikers weer beter onder controle heeft door zelf met voeding aan de slag te gaan, daarnaast voetreflexplusmassages te krijgen die afgestemd zijn op haar klacht. Nou dat vind ik echt cadeautjes. Ook pak ik nu in deze tijd het immuunstysteem bij deze en gene op. Echt ook de tijd om er wat mee te doen. Wel is het goed dit niet met 1x te doen maar wat vaker. Daarnaast had ik een klant die Corona heeft gehad, weliswaar niet op de IC gelegen maar zeker restklachten, die opknapt door te komen. Dus mocht je ergens mee zitten of klachten hebben. Overleg even, wat we er mee kunnen samen. 

 

 

19-07-2020

Wat een impact het Coronavirus op zoveel vlakken. Heb je het virus te pakken of zelf gehad dan kun je daar nog klachten nadien van overhouden. Maar ook de angst/stress die het bij velen heeft gebracht of de aanpassingen in het leven, daarnaast kun je je baan verloren hebben of eenzaamheid hebben ervaren. Noem het maar. En tuurlijk zijn er ook positieve dingen gebeurd. De puurheid/de rust/minder overprikkelt zijn/ schonere lucht/ creatief omgaan met etc. Mocht er toch wat zijn, wat je achtervolgt. Klachten op wat voor manier dan ook. Weet dat ik webinairs heb gevolgd rondom/na Corona op het gebied van lichamelijke klachten maar ook emotionele/psychische klachten. Vind je het fijn om daar in ondersteuning te krijgen, dan kan dit dmv voetreflexplus. 

 

 

 

30-01-2020 Toch even een reminder over onderstaand bericht over hooikoorts. Het is nog beter om het voor te zijn. Bv 1 maand te starten met massages.

Daarnaast heb ik vorig jaar de Oncoreflex gedaan. Erg waardevol om ins en outs rondom kanker te weten. Daarnaast heb ik specifieke  voetreflexplusmassages geleerd o.a. rondom de chemokuren. Belangrijk te vermelden is dat het ter ondersteuning is.

 

 

18-04-2019 Hooikoorts hangt al weer volop in de lucht. Hoe vervelend is het, als je daar elk jaar weer last van hebt. Wat ik om me heen hoor zijn de pilletjes en middeltjes tegen hooikoorts in het begin wel zodanig dat je er baat bij hebt maar op den duur minder werkzaam. Mocht je klachten hebben, is voetreflex zeker uit te proberen. Daarnaast heb ik evt verblijfsnaaldjes (zijn echt piepkleine naaldjes) die ik  in het oor op punten kan zetten, die passend zijn bij hooikoorts en afgestemt op jou. Het voordeel is, dat na de massage, je nog nawerking hebt door die naaldjes. Vind je naaldjes echt niet wat , dan heb ik het ook in de vorm van een 'maan'zaadje die ook op dezelfde plekken geplakt kan worden. Zeker het proberen waard, lijkt mij.

 

 

 

28-02-2019 Ik ben niet echt een op en top goede blogger, dit omdat mijn interesse meer ligt in juist het praktische...het geven van voetreflexplusmassages en daarnaast graag aan het bijleren ben. Ik ben nu net weer begonnen met een 8 daagse studie. Voel je vrij om te komen voor info, mocht je meer willen weten over wat voetreflex voor je kan doen.

 

29-01-2019 Januari is al bijna voorbij. Hier en daar hoor ik wat gesnotter om me heen. Weet dat je door Voetreflexplusmassage je immuunsysteem een boost kan geven. Daarnaast is het goed om te kijken naar wat je eet en drinkt. Het lichaam niet kouder maken door veel koud eten, als bv yoghurtontbijt uit de koelkast. Dan beter havermout of iets anders warms te nemen. Het is maar een tip en dan zou ik natuurlijk heerlijk een massage ernaast doen!! Rust/ontspanning doet natuurlijk ook veel voor je.

 

Daarnaast heb ik net van alles besteld voor de ooraccupunctuur. Daar ga ik dus straks ook mee aan de slag, waar nodig en aanvullend op de voetreflex. 

 

06-09-2018 De zomer is voorbij gevlogen. Hopelijk heeft een ieder zich op kunnen laden in die tijd.

Ik bedacht mij, dat ik kort geleden een leuke combi qua massage heb gedaan, die voor meerdere effectief kan zijn. Mocht je last hebben van nek/schouder, dan kan ik die masseren = de Tuina Zen massage, vervolgens masseer ik de  nek/schouderzone op de voeten. 

 

 

18-02-2018 Het lijkt al weer een tijd geleden mijn vorige blog. Maar ik zit niet stil. Op FB kun je ook het 1 en ander volgen. Mocht je geen FB hebben, dan zal ik hier in ieder geval voor nu advies geven over griep/verkoudheid. Heb daar nu een actie in om sws 3x te komen voor voetreflexplusmassages. Dit ondersteunt het immuunsysteem, waardoor je sneller door de klachten heen bent en dus sneller opknapt. Of juist voorkomt dat je ziek wordt. Sinds dat ik begonnen ben met mijn voetreflexplusstudie merk ik dat ik echt minimaal verkouden ben. Griep is sws al eeuwen geleden, dat ik dat gehad heb, dus ik weet niet of dat door voetreflex komt maar het zal zeker schelen dat ik er minder/niet vatbaar voor ben. Ook ben ik hier en daar wat aan het aanpassen qua voeding. En het klinkt zeker logisch, vind ik om in de winter juist geen/minder koud eten te nemen. Er zijn toch velen onders ons, die hun dag starten met koude yoghurt/kwark. Daarnaast veel rauwkost eten. Als je daar al een beetje op gaat letten om meer warmere voeding tot je te nemen in de winter, kan dit mogelijk ook al schelen. Daarnaast is het toch belangrijk om hier en daar rustmomenten voor jezelf te creeëren en niet te blijven doorhollen. Het laatste is natuurlijk tegenwoordig best wel een dingetje. Tuurlijk kun je het 'druk' hebben maar ook daarin is het verschillend hoe je dat beleeft. Vind je ontspanning in de dingen die je doet of ben je gehaast en al weer bezig met het volgende wat je 'moet' doen.  Bij het laatste zou ik toch zeker gaan nadenken, wat nodig is te doen en wat niet. Hier laat ik het even bij, voor vandaag. Fijne dag allemaal!

 

 

 

28-09-2017

Leuk te merken, dat velen ook mijn facebookpagina hebben ontdekt. Mocht dat niet zo zijn, dan hier even de vermelding, dat ik een introductiemassage van 15 minuten heb, voor 15 euro. Hiermee, hoop ik dat mensen naar me toe komen, die twijvelen en graag eerst even willen ervaren wat voetreflex is. Het is dus echt een korte massage. Van daaruit kun je bekijken of het wat voor je is of niet. Hier ben je vrijblijvend in! En dat omdat ik heb gemerkt op pilots die ik gedraaid heb, of zoals bij de maand van de mederwerker, dat heel velen het gewoon niet kennen en verrast zijn. En dat na 15 min. massage.... Vandaar dat ik het toegankelijk wil maken, de drempel lager. Ik zeg gewoon doen!

 

 

06-06-2017 Bent u druk aan het afvallen voor de zomer?Weet dat voetreflex hier in kan ondersteunen. Soms kan het goed zijn, te kijken naar waarom het bv niet zo gemakkelijk gaat. Is het al jaren zo. Waar stagneert het dan in? Mocht je goede begeleiding hierin hebben of goede aanpak met sport/voeding etc. dan is voetreflex perfect erbij om afvalstoffen af te voeren, spijsvertering te activeren waardoor de combi nog beter zijn werk kan doen. Daarnaast heb ik nog een anti-cellulitemassage voor diegene die goed aan het afvallen zijn en daar last van hebben. Ook daarbij geldt, dat de verbetering ook zit in de combi van wat adviezen en massage.

 

09-04-2017

Toch even weer een stukje schrijven. Ik krijg geregeld de vraag, hoe lang het duurt voordat een klacht over is nav voetreflexbehandeling. Dit is bij voorbaat niet te zeggen. Soms is een klacht met een paar keer masseren al zo goed als weg of helemaal weg. Maar toch vaak heeft het wel tijd nodig om zover te komen. De klacht is er natuurlijk niet voor niks en zit er vaak al jaren. Dan is er ook al van alles geprobeerd wat nog te weinig zoden aan de dijk heeft gezet. En dan... tja dan zou ik het heel graag na een paar keer weg willen hebben maar dat is, denk ik, niet echt reëel. Wat dan wel.. Ik denk na 6 -10 x daar tussen in er wel wat  merkbaar mag zijn. Dan ligt het er ook nog aan, hoe vaak je komt. Soms is er zo lang tijd tussen de massages dat ook dit weer invloed kan hebben. Om te beginnen, is het toch goed om sws de 1ste 4-5x wekelijks te komen. Dan zie je het snelst resultaat. En dan wordt je na 2x ziek... Tja, daar kan je niks aan doen natuurlijk. Blijkbaar moet je lijf toch aan het opruimen. Ligt er aan wat je op dat moment hebt. Heb je de griep, dan ist het natuurlijk niet zo fijn een voetreflexmassage. Maar ben je er van aan het opknappen, dan kan het juist wel goed zijn om het te doen om de afvalstoffen af te voeren en te reinigen, zodat je sneller op de been bent. Heb je een longontsteking... ook dan kan het goed zijn om een voetreflexmassage te ondergaan. En wat ik al op de website heb staan, lukt het niet om naar mij te komen... dan kan ik ook naar jou komen. De keuze is reuze. Maar om even weer terug te komen op hoe lang het duurt voordat een klacht over is... daar is dus niet een kant en klaar antwoord op te geven. Geduld dus hebben... das belangrijk. Zelf meewerken aan je zelfgenezing. Bv door voeding/ beweging of een andere kijk op het leven te krijgen. Ik draag daar graag een steentje in bij om te bevorderen.  

 

 

12-01-2017

Per 1 januari zijn mijn tarieven verlaagd. Dit ivm vrijstelling van BTW. Verder heb ik een leuke like en deelactie op mijn VoetreflexGeeskefaceboopagina gehad waarbij een Vitaliteitsvoetreflexplusmassage gewonnen kon worden. Een heerlijke massage die goed past in deze periode. Velen zijn toch wat vermoeider door minder zonlicht/ minder beweging of doordat ze even niet weten wat te doen met de tijd, nu je meer binnen zit. Een tijd van bezinning, zo kan je het ook zien maar omdat we zo gewend zijn om altijd bezig te zijn, kan dat lastig zijn om dat zo te zien. Vermoeidheid kun je dus ook zijn doordat je niet doet wat jou een goed gevoel geeft/of energie geeft. Maar mocht je geen zin hebben om daar zo diep in door te gaan, dan kan je natuurlijk ook een heerlijke voetreflexplusmassage ondergaan om even op te laden 

 

06-10-2016

Verkoudheden komen er weer aan. Ik hoor zo in mijn omgeving al het 1 en ander gekuchel/gesnotter. Wilt u aan uw weerstand werken, dan kan dat ook dmv voetreflexplusmassages. En zowel lekker ontspannen en weerstand verhogend. Ik zou het wel weten..haha.

 

 

24-07-2016

Voor velen een tijd van lekker weg of relaxen in deze vakantietijd. Dat geldt ook zeker voor mij. Lekker druk nog even de laatste weken. En mooi te zien dat er klachten verbeteren als slapeloosheid maar ook juist de druk verminderen in tijd van stress/hecktiek dmv een gerichte massage en het werkt natuurlijk ook mee de tijd te nemen om een afspraak te maken en er lekker voor te gaan liggen. Velen denken pas als er weer tijd is om dan een afspraak te maken. In China doen ze het anders. Daar gaan ze preventief naar een voetreflextherapeut. Eigenlijk veel beter. Nu loop je toch te vaak te lang door. Wat betekent dat het ip ook langer kan duren voordat de klachten weer weg zijn. Dus mijn advies. Wees het voor of kom op tijd! Voor nu heb ik dus de as 2 wkn de praktijk dicht en later nog 1 week Maar nadien zie ik u natuurlijk graag terug. Fijne vakantie in ieder geval!!!

 

26-05-2016

Inmiddels mijn website hier en daar aangepast doordat het nu rond is qua beroepsvereniging. Bij de tarieven ziet u een link naar de vergoedingen. Best wel de moeite waard! Inmiddels mijn modules afgerond, waardoor ik nog meer aan te bieden heb en specifieker op dat ziektebeeld kan masseren. Tevens de Chinese Geneeskunde steeds meer gaat landen. Het blijft nog wel zoeken daarin en dat maakt ook niet uit. Het is zo`n andere manier van kijken naar het ziektebeeld maar wel heel logisch uiteindelijk. Daardoor kun je verzwakkingen beter opsporen of mee nemen in de behandeling. Soms zul je me dingen horen zeggen tijdens een behandeling en denken...waar heeft ze het over. Vraag dan maar gewoon. Dan blijkt toch dat ik steeds meer 'chinees' ga denken. Het westerse wordt natuurlijk ook meegenomen in de behandeling. Ook dat van alle kanten belicht. Zo heb je dat bv verzuring een oorzaak kan zijn in een ziektebeeld. Goed dit om uit te zoeken of het zo is. Vandaar dat ik Ph-strips heb  aangeschaft, waardoor cliënten dit kunnen bekijken of het zo is. Waardoor ben je verzuurt. Daar ga je dan samen naar kijken en soms zijn het kleine dingen te veranderen waardoor het verbeterd. Ook heb ik nu proefzakjes magnesium liggen. Ik heb uitleg gehad hierover en ga binnenkort producten van Zechsal aanschaffen zodat, mocht er vraag naar zijn, dit gekocht kan worden. Zechsal heeft namelijk verschillende producten magnesium. Ik zal hier later nog `s wat over uitwijden. En vragen hierover staat vrij. Allemaal handige producten en adviezen erbij maar de massages zijn natuurlijk ook van waarde. En het allerleukst te doen :)

 

 

21-02-2016

Oh jeempie al voor de 3e keer aan het bloggen en heel verhaal geschreven. Vervolgens wordt het niet opgeslagen. Nu nog s kijken of het wel lukt. Ik wilde even kwijt dat ik inmiddels in het Flevoziekenhuis in Almere ben geweest. Daar gekeken hoe ze complementaire zorg toepassen. We werden daar warm ontvangen door enthousiaste mensen die het mogelijk hebben gemaakt dat er op een aantal afdelingen voet- of handmassages worden gegeven.Wat super om dit te zien hoe ze dit op hebben gezet en dat patiënten het fijn vinden dit te ontvangen. Wat ik jammer vond is dat het niks te maken heeft met voetreflex en daardoor niet interessant genoeg is voor mij. Vind het zonde van mijn 3-jarige opleiding en wil het toch anders gaan beoefenen mijn vak. Mogelijk dat er nog wel wat anders in het verschiet. Ik heb ideeën genoeg en het is even zien waar het naar toe gaat. Wel al weer gevraagd om een klinische les te geven. Dit keer voor algemeen verpleegkundigen. Super dat de vraag er is! Verder in afwachting wanneer het rond is met de beroepsvereniging.Nog in afwachting van agbcode. Dit duurt vaak 6-8 wkn. Hoop binnenkort bericht te krijgen, zodat ik het verder af kan wikkelen zodat u kunt kijken of de kosten in aanmerking komen voor vergoeding. Ook ga ik maar verder en verder met modules volgens. Echt zoooooooo leuk en interessant! Op FB plaats ik ook berichten hierover, dus kunt u het daar ook volgen. In april een mooie module over 'de vrouw'. Hierbij wordt uitgebreidt ingegaan op overgangsklachten. Veel vrouwen hebben hier last van. Ik hoor het ook in mijn omgeving en heb zelf ook wel wat klachtjes gehad die naar m.i. aardig gestabiliseerd zijn doordat ik zelf de opleiding voor voetreflextherapeut ben gaan doen. Geen kleddernatte haren meer en warmteaanvallen zijn echt minimaal. Af en toe nog een klein mopperbuitje en dat was het dan. Ik teken er voor. Dat wil dus zeggen dat ik nu ook wel wat voor handen heb om er wat aan te doen. De module zal specifieker gericht op de klachten zijn. Weet de weg te vinden naar mijn praktijk mocht u overgangsklachten hebben.

 

25-11-2015

Gisteren een klinische les gegeven op mijn werk ( afd verloskunde ). Eerst een algemeen stuk over voetreflex en nadien over zwangerschap en voetreflex. Super om dit te doen en hoop dat het gezien wordt als meerwaarde om dit naast de reguliere zorg te kunnen doen. Door mijn collega`s werden ook al ideeën geoppert waar het toepasbaar zou zijn. Mooi om te horen dat ook zij zien dat het zoveel mogelijkheden kent. Ben je dus zwanger en heb je klachten of loop je tegen de uitgerekende datum aan en lijkt er nog niks te gebeuren.... Weet dan dat voetreflex je hier in kan ondersteunen. Overleg dit wel met verloskundige! Ik weet van een collega voetreflex dat ze kortgeleden zo een buurvrouw geholpen heeft om toch weeën te krijgen. Zij had namelijk gebroken vliezen en geen weeën en de kans werd steeds groter dat ze opgenomen moest worden. Door voetreflex toe te passen, is ze alsnog thuis bevallen. Hoe mooi is dat! Het kan natuurlijk dat het niet altijd tot weeën aanzet maar dat is ook zo als je opgenomen bent in het ziekenhuis. Ook dan kunnen ze je niet garanderen dat je op die dag gaat bevallen, tenzij je aan het infuus komt. Toch lijkt mij het een fijne manier om naar de bevalling te gaan. Een stuk ontspanning en van daaruit verder. Bel me gerust als je hier meer over wil weten.

 

11-11-2015

Enigzins rustiger nadat mijn opleiding klaar is maar toch wil en kan ik niet op de bank gaan zitten. In januari ga ik een kijkje nemen in het ziekenhuis van Almere. Daar schijnt al voetreflex toegepast te worden in het ziekenhuis en ga ik samen met een collega die aromazorg verleent daar meelopen. Ben erg benieuwd wat ze daar kunnen en mogen doen aan voetreflex en hoe het daar geregeld is. Hopelijk kan ik daar zelf wat mee gaan doen. Dit gaan jullie dan tzt van mij horen. Op FB heb ik al bericht dat ik bezig ben met modules. Toch belangrijk om nog meer te leren. En verder is het goed te weten dat in deze tijd van herfst en aankomende winter je via voetreflex ook een boost kan krijgen om je imuunsysteem een prikkel te geven voor alle virusjes die voorbij komen. Dit kan natuurlijk 1-malig maar ook als onderhoudt de winter door. Ook hoor ik dat rugklachten in de wandelgangen als klacht 'opeens' ontstaan. Velen vinden dan hun weg naar de fysio. Prima natuurlijk maar weet ook dat het dmv voetreflex kan verbeteren. Daarmee pak je het op een andere manier aan. Het belangrijkste is dat je doet wat voor jou goed voelt. En als het ene niet werkt, is het goed te bedenken dat er dan wat anders kan zijn, wat dan wel helpt. Als ik al kijk naar de verschilleinde massages die ik aanbiedt dan merk ik daar al verschil in. Het kan zijn dat het even nodig heeft en de blokkade die ergens ontstaan is niet bij 1 massage weg is. Maar t kan ook dat door een ander soort massage er dieper gewerkt wordt waardoor het dan meer effect heeft. Het blijft boeiend in ieder geval omdat het bij iedereen weer anders is. Tot blogs.

 

25-10-2015

Gister een leuke middag gehad op de jubileummarkt van het Verloskundige Huys. Heerlijk door kunnen masseren en diverse vragen gehad. Een verloskundige waarbij ik de voeten masseerde, die vroeg of je qua voetreflex ook wat kon betekenen als een zwangere over tijd raakt om de bevalling te bespoedigen. Tuurlijk kan je daar wat in doen en vaak zie je daar wel goede resultaten op. Maar ook hier kun je niet een kant en klaar antwoord op geven omdat elk lichaam anders is. Het is zeker het proberen waard. Ook had ik een aantal kraamvrouwen op de tafel die wel een boost konden gebruiken. Vermoeid en enigzins uitgeput. Dit kan door de bevalling zijn maar natuurlijk ook hormonen die weer in balans moeten komen en het nieuwe leven met een baby. Voetreflex kan dan je weer meer in balans brengen maar ook een oppepper zijn en even het momentje voor jezelf zijn. Het was fijn te merken dat ze gister heerlijk dat momentje even gepakt hebben! Wat ook super was, de kinderen die voor een massage kwamen. Al giegelende meiden die daar liggend onder de deken heerlijk hebben kunnen genieten van een voetreflexmassage. Mocht je dus vragen hebben in de zwangerschap, voor de bevalling of in de kraamtijd. Maar ook voor de baby kan een korte massage goed zijn en evt aan te leren zodat je het zelf kan doen. Bel me gerust of spreek mijn voicemail in.

 

11-10-2015

Mijn website hier en daar aan het aanpassen. Binnenkort me aansluiten bij een beroepsvereniging zodat de kosten bij de verzekering vergoed kunnen worden. De prijzen van een behandeling gaan hierbij ook omhoog maar doordat u het vergoed krijgt zal het ws geen verschil maken met wat u nu kwijt bent. Tussen door toch door met het masseren. Ik blijf me verbazen over kleine en grote veranderingen. Nu ter ondersteuning  bij iemand in het stoppen met roken. Dit is nieuw voor mij maar ook dit kan mij weer enthousiast maken, te kijken wat hier in te doen met voetreflex. Ik heb deze persoon een massage gegeven met daarnaast een maanzaadje met pleister geplakt op een accupunctuurpunt in het oor wat rust geeft. Die kan ze zelf tussendoor activeren. Ze heeft hier zeker baat bij. Dus hoop op deze manier dat het makkelijker gaat en ze gaat slagen in het stoppen!

 

02-09-2015

Even toch weer wat bloggen. Ik kan melden dat ik mijn scriptie heb opgestuurd en als het voldoende is dan ga ik 20 september mijn diplomering in ontvangst nemen. De 3 jaar zijn voorbij gevlogen. Heb daar echt mijn passie in kunnen vinden in alles rond de voetreflex. Ik heb me inmiddels al weer ingeschreven voor wat modules. De vrouw die zal plaatsvinden begin volgend jaar. Waarin de overgangsklachten uitvoerig worden behandelt. Ik ben er erg benieuwd naar en ik denk een mooie aanvulling. Daarnaast een module over voetdiagnostiek. We hebben daar wel les in gehad maar nu uitgebreider en het lijkt me waardevol om daar verdieping in te krijgen.

 

16-4-2015

Al 2 x geblogt en bleek dat het niet vastgelegd was..... vandaar dat het even geduurd heeft. Niet alleen dat natuurlijk.. ben ook nog druk aan de studie om mijn laatste jaar af te ronden. Middenin de scriptie en zo zachtjes aan beginnen met leren voor het examen. Maar toch tussendoor heerlijk verder met de lesdagen ( nog 3 te gaan...wat zal ik het missen) en wat het allerfijnste is het masseren zo tussendoor. Te merken dat het effect heeft. Migraine die door het onderhouden van de massages sterk vermindert is en vaker wegblijft, het masseren na een operatie waardoor het genezingsproces versnelt en zo kan ik nog meer noemen. Ik wordt er blij van om te zien en te merken dat het werkt. Ik heb ook sinds kort kruidenstempels. Deze warm ik op en kan ik gebruiken om bv accupunctuurpunten te verwarmen, mocht hier warmte nodig zijn. Zo dus al mooi wat technieken er bij aan het pakken, wat het nog veelzijdiger maakt.

 

20-12-2014

Een week waarin ik al veel gewerkt heb met de massage specifiek voor hoofdpijn en de vitaliteitsmassage. Ik krijg hier goede reacties op terug. Hoofdpijn is natuurlijk wel heel verschillend qua klachten. Dus wil je wat op langere termijn dan is het handiger om meer uit te zoeken en daar behandelingen op te zetten. Maar tnt is de reactie op deze massage zeker positief. Bij de vitaliteitsmassage kreeg ik als reactie meer energie en iemand anders stond meer in haar eigen kracht, voelde zich mentaal sterker. Mooie dingen zo voor de feestdagen aan.

 

12-12-2014

Les therapeutische vorming gehad. Echt heel leerzaam. Een rollenspel gedaan waar ik me heerlijk in uit kon leven maar waarin duidelijk werd wat wel werkt en wat niet. Daarnaast hebben we het over 'de kracht van de gedachte' gehad. Daar zijn natuurlijk al heel veel boeken over te lezen. Als je bedenkt dat we gemiddeld per dag zo'n 70.000 gedachten verwerken.. best veel hè! Vaak 70% hiervan negatief zijn. En je elke dag nagenoeg vaak weer dezelfde gedachte voorbij laat komen, ook al is dat onbewust. Gedachte bepalen hoe wij ons voelen en handelen. En hebben daarnaast grote invloed op onze gezondheid. Goed dit te weten. Nu nog zien die gedachten te veranderen. Vaak is het bewust worden van de gedachten al stap 1 en dan zien dit om te zetten in wat anders. Misschien makkelijker gezegd als gedaan maar zeker de moeite waard van het proberen!!!

 

Ook hebben we weer een heerlijke lemniscaatmassage er bij geleerd. Deze is in zijn geheel te geven maar kan ook in combinatie met andere massages. Lemniscaat symboliseert een continue bewegen, 2 polen die elkaar in  evenwicht  houden :tussen links/rechts, onder/boven, binnen/buiten. Het symbool wordt veel gebruikt in trainingen om linker- en rechterhersenhelften beter te laten samenwerken. Ik heb deze massage ook mogen ontvangen en ik kan dus uit ervaring zeggen dat het erg ontspannend werkt.

 

27-11-2014

Morgen de laatste les al weer van veel voorkomende ziektebeelden. Dit keer gaat het over vermoeidheid. Iets wat veel voorkomt tegenwoordig. De redenen van vermoeidheid is divers. Dus mocht u hier last van hebben en eens willen kijken wat voetreflex daar  in kan doen voor u, bel/mail of maak online een afspraak.