• 11 vanaf hier de foto`s vervangen van behandeling pagina.jpg
  • 12.jpg
  • 13.jpg
  • 14.jpg

Behandelingen

De ontspannende voetmassage.

80% hedendaagse klachten zijn gerelateerd aan stress. Vandaar dat een ontspannende voetreflexmassage al veel effect kan hebben. Uw knie/onderbeen en voet wordt gemasseerd Ik gebruik hiervoor verschillende massagetechnieken.

 

Behandelingen met de daarbij behorende massage ( het behandelplan)

De behandeling bestaat uit therapeutische massages die klachtgericht zijn.

  • De eerste keer neem ik een anamnese bij u af waarbij ik uitgebreid vragen stel rondom de hoofdklacht en uw ziektegeschiedenis daarnaast ontvangt u een ontspannende voetmassage.

 

  • De 2e keer worden uw voeten onderzocht. Ik maak foto`s van uw voeten, daarnaast ga ik ze bevoelen en bekijken. Ook nu krijgt u een ontspannende voetmassage nadien. 

 

 

Ik vraag ook mogelijk om kort uw tong te bekijken. Hier kan ook informatie uit voort komen die mij kunnen helpen het behandelingplan nog gerichter te maken.

 

  • Met deze gegevens ga ik uw behandelplan maken en kunnen we starten met de therapeutische massages.

 

Elke keer als u weer komt, vraag ik naar het effect wat een massage heeft gehad. Op die manier kan ik kijken of evt het behandelplan bijgesteld moet worden of dat we zo verder kunnen.

 

Na ongeveer 6-10 behandelingen kunt u effect bemerken. Dit ligt er wel aan hoe lang klachten gaande zijn en wat de oorzaak er van is. Ook kan het zijn dat bij chronische ziekten, ziekte stabiel blijft of dat verergering langer tegen wordt gehouden. Oude klachten kunnen soms ook omhoog komen. Dit is een positieve reactie op de massage en door de behandeling verder te vervolgen ga je de oude klachten ook behandelen.

 

De eerste 4 keer is het wenselijk om wekelijks af te spreken nadien afhankelijk van hoe het met de klachten gaat uit te breiden bv 1x in de 2 weken. Soms kan het prettig zijn een soort onderhoudsmassage te doen om de zoveel tijd. Alles valt te overleggen. 

 

De massages.

Er zijn meerdere soorten massages die worden gebruikt in het behandelplan. Wat gekozen wordt is afhankelijk van de klacht, de oorzaak hiervan en de ziektegeschiedenis.

 

 

Zoals u eerder heeft gelezen kies ik voor de combinatie van Westerse voetreflex met Chinese voetreflex met meridianen en de daarbij horende acupunctuurpunten. Omdat er ook belangrijke meridianen over de handen/armen lopen kunt u dus ook een hand/arm massage verwachten in het behandelplan.

 

Daarnaast kunt u ook energetische massages verwachten. Die worden toegepast op de voet/been maar ook de hand/arm. Dit is bv te gebruiken bij traumaverwerking, in beweging brengen van oude blokkades etc. De massages die hier onder vallen zijn: metamorfosemassage, polariteitmassage auramassage, chakra massage, energetische beenmassage en energetische handmassage.

 

Oorreflex massage :

Tevens kan ik als extra een oor reflexmassage aanbieden. Hier zitten net als in de voeten de reflexzones weerspiegelt van het lichaam. Acupunctuurpunten kunnen evt. extra gemasseerd worden. Dit is wel een korte massage van ongeveer 15 minuten. Maar kan in combinatie met een ontspannende voetmassage.

 

Kinderen :

Hierbij pas ik mijn massage aan naar leeftijd en wat ze zelf prettig vinden. Dit kan dus in overleg verkort of verlengd.

 

 

Reacties op de massages:

- Rust en ontspanning.

- Activering van het zelfgenezend vermogen

- Vitaliteit.

- Verbetering van klachten.

- Moeheid.

Verergering van klachten.

Kou, rillingen, hoofdpijn, spierpijn.

- Urine kan geconcentreerd en meer ruiken door de afvalstoffen die vrij komen.

- Emoties kunnen los komen.

- Dromen.

Mogelijk zijn er andere reacties die hier niet bij staan. Neem contact op, als het u ongerust maakt en anders kan u de reacties doorgeven bij het volgende consult. Zo kan ik de behandeling evt. nog specifieker maken.

Het is goed om de dag van de massage voldoende water te drinken, zodat afvalstoffen makkelijker uw lichaam kunnen verlaten. Het liefst geen koud water.

 

Goed te weten:

 

Ik maak van u een dossier aan. De gegevens die ik hierin vermeldt, worden als vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld. Mocht het nodig zijn, dat ik u doorverwijs en het daarbij goed zal zijn om uw gegevens door te geven, dan zal ik dit alleen doen in overleg met u.